Aychup! Project'te son durum değerlendirmesi olarak, proejeye başladığımzıdan beri 5 kg. eksideyiz. Çok hızlı sonuç almadığımızı düşüneneler olabilir. Ancak emin adımlarla herhangi bir diyetin esiri olmadan, ''up'' felsemizin ışığında, yüksek bir moralle ilerlemekteyiz.
Bugün sizlerinde kanımca çok ilginç bulacağı bir konuya değinmek istiyorum: ''Trafik Tüccarları''
İstanbul gibi büyük metropollerde oturanlar bilirler, trafikte, özellikle iş çıkışı saatlerinde, bol bol bekleriz. Nerde olursak olalım, birileri penceremizi tıklatır. Bu bazen ne yazık ki dilenmek amaçlı, bazen araba camlarını parlatmak, bazen de birşeyler satmak içindir.
Benim gözlemlediğim, son bir yılda, bahsettiğimiz ilk iki kategoriden birilerine rastlamaz ya da çok az rastlar olduk. Bu konuda Emniyet güçlerimizin aldığı önlemler varsa şayet, kendilerine buradan teşekkürü bir borç biliriz.
Son kategoriye gelirsek; trafik tüccarları, bizce şehrimize has, çok fantastik ve bazı durumlarda oldukça işlevsel bir oluşum. Aslında trafik tüccarlarının işi zor, tüm gün otoban kenarlarında, trafiğin yoğun olduğu merkezlerde ayakta saatlerce bekliyorlar. Ancak malum onların şanslarına, bizimse makus kaderimize inat, trafik hep sıkışık, ve hep bir ekmek kapısı var. Satılan ürünlere gelirsek, çiçek, su, simit, cam bezi, damla sakızı, parti maskesi (scary movie!), araba için telefon şarj aletleri, koselva, muz, v.b. Bu saydıklarımızdan şu sonucu çıkarabiliriz; İstanbul'da trafikte kaldığımızda asla aç ve susuz kalmayız. Gideceğimiz yerlere elimizde bir demet çiçekle gidebilir, dünyanın en romantik şehrinin en romantik yurttaşları olabiliriz. Dahası, akşam bir partiye gideceksek ve herhangi bir hazırlık yapmamışsak, trafik tüccarları imdadımıza yetişir hazırlığımızı birbirinden ilginç maskeler ve oyuncaklarla yapar.
Toplum bilimcilerimizi buradan, İstanbul'umuza ve bizlere has 'trafik tüccarları' olgusunu incelemeye davet ediyorum.
Günün Filmi:
Günün Müziği:Nena - 99 Luftballons 1984
Günün Yemeği: Fırında Karides Güveç
Malzemeler:
- 200 gr. kaides
- 100 gr mantar
- 3 Adet Orta Boy Domates
- Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 2 Adet Sivri Biber
- 2 Diş İri Sarımsak
- 100 gr. Kaşar Peyniri
- Karabiber, Tuz
Karides güveç tarifleri ustadan ustaya farklılaşır. Biz de bu konuda usta olduğumuzu söyleyip pişirmeye başlıyoruz. Karides dışında tüm malzemeleri doğrayıp, fırın için uygun bir pişirme kabına karideslerle birlikte yerleştiriyoruz. Tuz, karabiber, tereyağ, zeytinyağ az miktarda ve kış ayları için bir parça salça ekliyoruz. En üste rende kaşar ya da dil peynirimizi ekleyip önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 35 dk pişmeye bırakıyoruz.