AYCHUP ‘YAZMASAYDIM ÇATLARDIM’ GÜNÜ

bülent ersoy

Yahu aylardır Aychup sayfalarında klavyeye elimizi sürmemişiz. Dahası bir süredir nasıl yeniden yazmaya başlayacağız onun yolunu aramaktayken, sabah haberleri ile kendimize geldik. Duyanlar duymayanlara bir zahmet anlatsın, ülkemizin bir numaralı 'diva'sı tesettürle canlı yayına çıkmış bir de ilahi okumuş!

Gündemimiz malum birçok ülkeden daha dolu, daha bir gündem gündem! şu günlerde. Gündem bizi şaşırtmıyorken sorarım size yılların divası nasıl her seferinde bu denli flash! şaşırtabiliyor. Bazı gazeteciler twitter hesaplarından dün 'kendisinden gözümüzü alamıyoruz' diye tweet atmışlar. Haksız da sayılmazlar. Siz ne dersiniz?

Divanın mevlüd kandiline ve gündeme özel kisvesi ile ilgili şöyle rahat rahat birşeyler yazmak isterdik; lakin kendisinin sağı solu herkesçe malum, belli olmaz, şerrinden de korkmadığımızı söylersek yalan olur.

Genelde bizim bildiğimiz bir kere tesettüre girildi mi çıkıldığı ender görülmektedir. Ancak diva için bu namümkün bir durum, sanırım herkes benimle aynı fikirde olacaktır. Lakim şimdiye kadar diva tutankamon oldu, disko topu oldu, gotik oldu, şah sultan oldu. Hatta oldu da oldu. Ve bizce verdiği tek mesaj var dünya yıkılsa 'show must go on'...

Günün Videosu: Bülent Ersoy Backstage
Günün Müziği: M.F.Ö. Psikopatım

Günün Tatlısı: Diyet Ayva Tatlısı

ayva tatlısıMalzemeler:

2-3 adet orta boy ayva

2 adet tarçın çubuğu

4-6 çay kaşığı esmer şeker

1 su bardağı su

6-8 badem (çekilmiş)

Mascarpone

Diyetteyseniz arada yapılacak güzel bir kaçamak tarifi verelim dedik. Tam mevsimi de dersek buyrun size diyet ayva tatlısı tarifimiz var.

Ayvaları güzelce soyup, ortalarındaki çekirdekleri ayrı bir yere çıkarıyoruz. Ortadan ikiye böldüğümüz ayvalarımızı yayvan vir tencereye yerleştirip, bir bardak su, tarçın ve çekirdekleri ekleyip kaynatıyoruz. Ayvalar kaynamaya başladığında her bir parçanın üzerine bir çay kaşığı eser şeker serpiştiriyoruz ve kaynayan tarçınlı suyu üzerlerinden geçiriyoruz. Ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 15dk kadar pişiriyoruz. Tercihen kalorisi düşük ve kaymağa oldukça benzer mascarpone peyniri ve çekilmiş bademle servis yapıyoruz.

Any thoughts?

*

Loading more content...