14.Gün: Hastayım hasta canım ister pasta!

Son bir durum değerlendirmesi yapmak gerekirse, projeye başladığımızdan beri 3,2kg kilo kaybımız oldu. Yaklaşık 4 gündür, bir duraklama yaşıyoruz ancak moral bozukluğu yok. Yazmaktan, sohbetten ve paylaşmaktan çok mu çok memnunuz :)

Bugün niyetim,  biraz sağlık meseleleri üzerine konuşmak. Ne yazık ki, ben doktora gitmeyi sevmeyenlerdenim. Bunun en büyük nedeni, pek sağlıklı bir profil çizmemem. Zorla senede bir yaptırdığım kan testleri sonuçları ne de olsa bunu gösteriyor. En büyük derdim kollestrol. Genetik ve yüksek bir kollestrol hastasıyım aslında ama bu durumu tüm benliğimle reddediyorum. Peki önlem konusuna gelirsek, birkaç tavsiye üzerine, geçen sene,  yaklaşık 3 ay boyunca her sabah aç karnına akşamdan kalma ceviz suyu tüketmişliğim var. Ama tüm sağlık konularında olduğu gibi bu konuda da istikrarımız ve disiplinimiz 3 ayla sınırlı kaldı, geriye kalan ise koca bir sıkıntı.

Demem o ki Aychup! Project bu anlamda çok önemli. Daha sağlıklı bir yaşantıyı hedefliyor, bazı alışkanlıkların değiştirilmesini, sıkıntı veren bazı gerçeklerin ise artık kabul edilmesini.

Bu sağlık sektörüne karşı duyduğum güven eksiliğinin de üzerine gidilmesi, bir numaralı önceliklerimizden biri.

Siz siz olun sağlık kontrollerinizi düzenli yapın, içimizde neler olup bitmekte bilmekte fayda var. Çünkü tecrübe bize gösterdi ki fiziksel olarak sağlıklı olmazsak, sağlam bir ruhumuz ve kafamızda olamıyor.

Bugün özlü sözlerimizi latin atasözlerinden seçtim:

Avaro omnia desunt, inopi pauca, sapienti nihil
'Cimrinin herşeyi, fakirin bazı şeyleri eksiktir, bilgin'in ise hiçbirşeyi eksik değildir'.

Günün Müziği: Hair Soundtrack- Let The Sunshine In

Günün Filmi: Er Ryan'ı Kurtarmak

Günün Yemeği: Fırında brokoli ve karnıbahar graten

IMG_0477Uzun zamandır hafif bir fırında sebze tarifi arıyordum ve buldum.

Malzemeler:

Brokoli

Karnıbahar

Limon Suyu

Light Dil Peyniri

Nane

Sarmısak

Tuz

Karabiber

1 kaşık zeytinyağı

Sebzeleri 4 dk. haşlıyoruz ve soğuduktan sonra fırın kabına yerleştiriyoruz, diğer malzemeleri ekleyip yaklaşık 25 dakika yüksek ısıda pişiriyoruz.

 

 

Any thoughts?

*

Loading more content...